Rosszcsont Peti memoárjai

Hát csak blog írásra vetemedek én magam is, mert annyi disznóság történt már velem, hogy becsületlenség lenne magamba fojtani ezeket a csuda történeteket. Ezzel én tartozom a nagyvilágnak...ez a meglátásom! Nem vagyok nagy blog olvasó, de remélem sikerül valami maradandót alkotnom ezen a téren is, mert maradandó alkotásból már kiskoromban is példásra vizsgázhattam volna a tekintetes zsűri előtt, de valamiért a zsűri (amit ez esetben a tíz emeletesünk mellett lévő sakk asztaloknál trécselő nyugdíjasok alkottak) nem értékelte a több száz verejtékes munkával a ház falára fellövöldözött sár gombócokat, vagy közismertebb nevén agyaggalambokat. Pedig mi olyan büszkén álltunk a ház tövében....Turával..meg a többiekkel...és vitatkoztunk, hogy kié lehet az, amelyik a legmagasabbra lett lőve. Szóval bevezetés képpen ennyit szántam leírni...az már biztos, hogy ez a blog nem a mindennapjaimat, hanem a múltamat fogja elbeszélni nem szépen sorjában, hanem ahogyan azt a gondolatomnak a menetje diktálja.

Angol levél 1.3

2008.08.20. 21:18 | Ezdefos | Szólj hozzá!

ápr 19

 

    Na szóval a motor jó vásár volt, de mint minden használt motornál, ennél is jelentkeznek kisebb problémák. Pl most egy tömítést kell kicserélni a váltó felőli oldalon, mert egy kicsit fossa az olajat. Hála istennek (lehet hogy mar írtam)  találtam egy nagyon rendes szerelő gyereket 1 percre a hazunktól, aki mellesleg supermoto specialista, merthogy ő kérlek szépen a tavalyi 2.helyezet angol bajnoknak szereli és szponzorálja a motorját....szóval mondhatni, hogy megint szerencsés voltam. Azt mondta a srác, hogy a tőmítés nem fog többe kerülni 15 fontnál. Na csa

 

ápr 24

Na szóva édes öcsém gondolkodtam, hogy mivel lehetne itt még nagyot kaszálni, mert a homokos buliba belefulladtam.

Na azzal a gondolattal álltam elő, hogy csinálok egy (a beach ball alapjaiból merítve) beach tennis pályát.

Tehát a szabályok a következőek:

Minden ugyanaz :) mint a teniszben, csak leszórunk 20cm vastagon homokot a pályára, ami ugye megnehezaíti a srácok dolgat....de ettől lesz érdekes és ezért fogják imádni a srácok........

Gondolkozom még a Wind ping-pong (szintén extrém sportok közé jelöltetni), ahol 2db 4000wattos ventilátor nehezíti a játékosok dolgát...bár ezen a projekten még dolgozom.

 

Ui.: Azt hiszem kezdek begyogyózni

 

május 7.

Na komám tegnap megtörtént az első hiba.

Elindultam ugyanis a Cheviot nevezetű hegységbe, hogy majd milyen jó lesz....csinálok szép képeket.

Fel is értem a tetőre, ahonnan megpillantottam egy kb 15 km hosszú kanyargós utat, ami egy völgybe siklik lefele és valami 900 métért süllyed....szóval izginek latszott.

Neki is vágtam.....és a völgy legalján ahogy annak lennie kell, el is szakadt a kuplung bovdenem.....ugye megálltam, hogy hátha csak a váltónál lazult meg a csavar, de nem.

Na....mit csináljak?...kérdezem magamtól, miközben nézek fel az egre, de akkor már tudtam az elkövetkezendő pár perc programját, mert ahogy felnéztem, megpillantottam azt a csodálatos esőfelhőt, ami az agliai szeleknek köszönhetően pillanatok alatt kerűlt felém......el is kezdett esni emberesen......ahogy elértek az első cseppek én éreztem hogy megtusztulok, mint rossz gyerek a verés után és rámtört a felismerés ,hogy "BAZMEG.....EZ JÉG.

Nem volt a egy fa se 100 méteres körzetben, úgyhogy úgy elvert a jég, mint ahogy a szabóbakter a bundás kutyát a hidegszobában.

 

may 31

 Nagyon megviselte a fiamat, hogy azt állítják, kés volt nála, mert ez nem igaz! állítja az áldozat édesanyja.  Az pedig, hogy ez a régi ügye kiderült, nagyon felháborító. Ennek semmi köze ahhoz, hogy fényes nappal átszúrták egy karddal! Úgy vélem, ez csak az ügyvédi taktika része. Rasszizmus igenis van, méghozzá ebben az ügyben is! Tartom magam továbbra is ahhoz: a szurkáló fiú nem cigány!  jelentette ki határozottan Oláh Éva.

 

Na miután ezeket a sorokat elolvastam a kazincbarcikai diáktévé honlapján......egyből elöntött a honvágy.........hogy én mindig kimaradok a jóból.

 

Más....

Amúgy hallom kánnikkulla van tifelétek.....hát most mond meg....... oszt a fagyi megyen?

Hogyé a gombóc?

...........Annyi baj van.

Remélem tiiik is jobban vagytok mán , mint mikor fel akartad húzni magad a nagy eperfára.

Ha barmilyen jó csaj erdeklődne utánam, csak bátran add meg nekik a telefonszámom. Mondjad, hogy már sokat irtam neked róla, hogy az epp (veled szembelévő menyecske) mennyire hianyzik.

Na csókollak benneteket.

 

jun 2

Tegnap nem voltál itt..........úgy röhögtem.

Kérlek szépen, tanuja voltam, ahogy a skót szakács gyerekről levették a rontást.

Úgy kezdődött a nyavaja, hogy magyar felesége volt, oszt nagyon megszerették egymást, de a menyecskének sűrű dolga akadt hirtelen itthon és úgy gondolta , hogy a férjura értesitése nélkül ő bizony végleg elhagyja a united kingdomot. Na de hogy hiba ne essek az diszidálásba, a menyecske jó magyar lányhoz híven 4000 ezer fontot is magával vitt hozomány gyanánt, vagy az együtt töltött szép éve emlékére, amit a férjura igen zokon vett.......Na......de ő még mindig szerelmes a jányba.

És itt jön a képbe Dinise, akinek már saját széke van a bárban.

Leirom mi törtent:

A srác előadta a sztorit, a Dinise megfogta a kezét es azt mondta:

Figyelj rám! Érzed a meleget a kezemben? Engedd el az emlékét!Engedd el!

Na ő elengedte.......de olyan jól sikerült az elengedés, hogy majdnem a Dinise-t is magával rántotta a földre, ahova ő is esett......hogy most nem-e az a 12 korsó sör volt emögött az egész elengedés mögött, hát én most mán így a napok távlatából meg sem mondom..........egy biztos, nekem azota a srác nem beszél a magyar lányról........aminek szintén csak egy okát látom, hogy úgy elkezdünk röhögni, amikor meglátjuk egymást (pedig ő biztos nem emlékszik semmire) ,mint Bendegúz a szénakazalban,vagy a kukoricásban.

 

jun 13.

Mert mi a barátommal ki nem állhatjuk a focit

"Badalik szerzett labdát a bal oldalon egy igazítás után 25 méterrõl lõtt a jobb alsó sarokba, 1-0. 33. perc"

.......amikor ezt a hírt olvastam..........könny szökött a szemembe....azt mondtam magamnak, hogy ez az .....végre a mi fiaink összeszedték magukat és talán idén megmutatjuk a Mátészalkának, hogy igen is van helyünk az MB2 B-ben, amit ugyan nem nagyon lehet szépiteni, mert az bizony a legalsó qvalifikációs osztály, mert az alatt már csak a kis srácok vannak a térről. De éreztem.....talán most megmutatjuk nekik és ha felkerülnénk az MB2-be, akkor jövőre visszavághatnánk a Bükkábránynak a tavalyi csúfos vereségert.

"Fekete 18 méteres löketét bravúrral védte a kapus, a kipattanó labdát Deák 8 méterrõl vágta a hálóba, 2-0. 37. perc"

De micsoda vágás volt az istenem........és ugye átléptük az 1 gólos lélektani határt, hát ennyivel még sose vezettünk........ami végre egy kis szünetet adott a fiúknak.....összeszedhették a gondolataikat, ami ugye a focistáknál bitang gyorsan megy ám (mert ahol nincs víz,ott nem lehet hullámot kelteni)......és hát ugye a klasszikus orfújás és köpködés is mennyivel könnyebben megy 2 gól távlatából..........de akkor már érezni lehetett, hogy valami van a levegőben...........talán az időjárás hirtelen változása, vagy csak a barcikai focisták eddig még ki nem derült hozzá nem értésének köszönhetöen:

A balösszekötõ helyérõl 17 méteres szabadrúgáshoz jutott a Szalka, melyet Szender csavart a felsõ sarokba, 2-1. 56. perc...............

Senki sem jutott (nem cenzúrázandó) szóhoz a stadionban........(Szalkát és Szendert csula eső fogadta emiatt a megmozdulása miatt az öltözőbe vezető útjukon.)csak a helyi szurkolók lelkes ,,kurvaanyatokat" kiabálását lehetett hallani. Hála istennek nagyobb tragédia nem történt....és az eredmény maradt:Kazincbarcika – Mátészalka 7-1 (2-1)

ami annyit jelent, hogy elégtételt vehetünk a Bükkábrányon.

Szóval nagyon büszke vagyok.

 

Jun 13.

Ja ....még annyi, hogy ha talákozol a *Hasu nevezetű Foto tehetséggel...mond már meg neki, hogy egy egész hotelszemélyzet egy emberként nevetett rajta, mert a lecsukott budiba nem érdemes belehugyozni < ami annyit jelent, hogy a megasztárokról készitett képeit kibigyeszthetné a VALAMI MOZGÁS A SÖTÉTBEN című kiállitáson,  mert amikor először megnéztük, azt hittük hogy szürkehályogot kapott a fényképezője.....De mikor megmondtam itt mindenkinek, hogy nem, ő hivatásos fotós..........hát olyan jóízűen nevettek, hogy megsajnáltam szegény párát és probáltam védeni......azt mondtam.....de komolyan...........,na ,ettől duplán elkezdtek nevetni, pedig hát mindenki tudhassa, hogy én világ életemben jó szándékú gyerek voltam, csak mire a szándékom végére értem, mindig valami hiba csúszott a számitásba.

Na legyél jó ,pacsi

 

*HAsu...ő a barcikai honlap fotósa....és hát , amikor egy kisbabának gépet adnak a kezébe, bizony néha jobb képeket csinál...mint a Hasu 10 perces készülődés után.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rosszcsontpeti.blog.hu/api/trackback/id/tr96625115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása